Veelgestelde vragen

Kies graszaad op basis van jouw specifieke behoeften: snelkiemend graszaad voor snel herstel of fijnbladig gras voor een mooie uitstraling. Voor elk doel bestaat een geschikt graszaadmengsel! Bekijk onze categorieën voor siergras, speelgras, schaduwgras en herstelgras om de beste optie voor jouw situatie te vinden.

Je kunt gras het beste zaaien in het voor- en najaar. Echter kun je vaak in de gehele periode van maart tot en met september zaaien. Zaai pas wanneer de bodemtemperatuur minstens 10 graden is en er geen kans op nachtvorst is. Houd de weersvoorspellingen daarom goed in de gaten.

Gras zaaien begint met het voorbereiden van de bodem: maak deze vrij van onkruid en mos en hark de grond los. Zaai het gras vervolgens gelijkmatig in twee kruisende richtingen met de hand, handstrooier of strooiwagen. Hark de zaden lichtjes in de grond en houd de bodem vochtig totdat de zaden ontkiemen. 

Graszaad blijft tot 3 jaar houdbaar als je het luchtdicht bewaart in een donkere, koele ruimte. Zorg voor de juiste opslag om de kiemkracht te behouden en vermijd het gebruik van oud of verkeerd opgeslagen graszaad. Het is zeker geen overbodige luxe om een voorraadje graszaad te hebben voor eventueel herstel van beschadigingen of het opvullen van kale plekken.

Wilde bloemen zaai je in de lente (maart, april, mei) of in de herfst (september, oktober). Eenjarige bloemen bloeien dezelfde zomer al, terwijl twee- en meerjarige bloemen pas bloeien vanaf het tweede jaar. Van meerjarige bloemen kun je echter wel meerdere seizoenen genieten!

Kies een bloemenmengsel die het beste past bij jouw wensen. Wil je een kleurrijke en langdurige bloei? Kies dan een bloemenmengsel met zowel eenjarige als meerjarige bloemen. Verdiep je ook eens in bijenmengsels of vlindermengsels om nuttige insecten aan te trekken. Verder kun je kijken naar onze verschillende categorieën. Voor elk doel hebben wij een perfect bloemenmengsel!

Graszaad bestellen doe je bij Graszaaddirect! Ben je op zoek naar graszaad voor het aanleggen van een nieuw gazon? Of enkel voor het herstellen van kale plekken in een bestaand gazon? Dan ben je bij ons aan het juiste adres. Onze grasmengsels staan hoog aangeschreven op de Nederlandse Grasgidslijst en zijn NAK-goedgekeurd, zodat jij altijd verzekerd bent van de hoogste kwaliteit graszaad! En bovenal: dankzij onze specialistische kennis kunnen we onze klanten altijd op hun wenken bedienen door het geven van advies op maat. Bijvoorbeeld door het lezen van tuinblogs op onze webshop, maar je kunt natuurlijk ook gewoon contact met ons opnemen. Zowel per mail of telefonisch zijn wij op werkdagen bereikbaar vanaf 8:30 tot 17:00 uur. Geen lange responstijden en keuzemenu’s, maar gewoon rechtstreeks contact met een van onze experts op locatie.

Over ons

Graszaaddirect.nl is een onderdeel van Mulder Retail BV. Over Graszaaddirect kunnen we veel vertellen. Wat we doen, willen we graag goed doen. Na wat rekenwerk waren we er wel uit: dat kan beter! Dat kan goedkoper! Dat kan sneller! Dat kan met veel meer service! Dat blijkt ook wel uit de duizenden beoordelingen die we reeds van klanten ontvangen hebben. Over de verschillende webshops varieert het beoordelingscijfer van 9,1 tot 9,3 gemiddeld. 

Meer over ons

Beoordelingen